Documentatiecentrum

Verzamelpunt • Wageningse Geschiedenis

De plek waar ‘deskundigen’ veel weten over de geschiedenis van Wageningen. Een schat aan Wageningse informatie in beeld en woord is er en wordt verdergaand toegankelijk gemaakt, ook digitaal. Meer dan 3000 foto’s, ansichtkaarten, prenten en kaarten zijn beschikbaar in ons beeldarchief. Met daarbij een uitgebreide bibliotheek met zo’n 1500 boeken, 2000 krantenartikelen, een tijdschriftenverzameling en vele documenten over de geschiedenis van Wageningen en omgeving.

Geïnteresseerden en iedereen met vragen over de Wageningse geschiedenis kunnen elke dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur terecht bij de vrijwilligers in het documentatiecentrum. Gevestigd in het museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1a – 6701 DN Wageningen.

 

 


 

Op zoek naar Wagenings archief en of collectie

We bouwen deze verzamelingen verder uit. En daarbij zijn wij als historische vereniging altijd opzoek naar papieren en digitale archieven, plat beeldmateriaal en audiovisueel materiaal over gebeurtenissen/ontwikkelingen of personen die een rol in Wageningen hebben gespeeld. Meer weten klik hier.

 
Voor contact met het Documentatiecentrum klik hier.
Of bel met Ben van den Berg, coördinator van het documentatiecentrum, tel. 06-14347864.