Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde
Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen
Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar jullie eigen stadje te kijken.

t/m 24 maart 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A
Jits Bakker
Tentoonstelling over leven en werk van kunstenaar Jits Bakker. Bakker, geboren Renkummer, was binnen en buiten onze regio een zeer bekend beeldhouwer. In later jaren vestigde hij zich o.a. in Wageningen, waar hij in 2014 stierf. Zijn beelden van brons en marmer zijn in alle delen van Nederland, en ver daarbuiten, te vinden. Meer informatie.

t/m 23 februari 2019
Kijk & Luistermuseum
Kerkstraat 1
Bennekom
Iconen om bij stil te staan
Iconen zijn afbeeldingen van Bijbelse figuren, heiligen of met andere religieuze kenmerken, volgens vaste regels en met speciale materialen geschilderd op een houten paneel. Henk Roersma vervaardigde deze iconen volgens de oude tradities. Dit is de laatste keer dat zijn werk wordt geëxposeerd. Meer informatie.

21 december 2018
De Casteelse Poort
19.00 uur
Kerstopenstelling, korenfestival, kaarsjestocht
Tijdens de Kerstkoopavond kunt u genieten van een bijzondere avondopenstelling van museum De Casteelse Poort met kaarslicht en sfeerversiering. De toegang is gratis; bovendien schenken medewerkers
elke bezoeker een glas Glühwein. Het museum is deze avond tussenstop in de route van diverse kerstkoren. Meer informatie.

1 en 31 december 2018
Park De Hoge Veluwe
Marchantplein
12.00 tot 13.30 uur
Midwinterhoornblazen
De Veluwse Midwienterhoornbloazers uit Epe demonstreren een prachtige traditie. De midwinterhoorn is een traditioneel houten blaasinstrument dat voornamelijk in het oosten van Nederland wordt gebruikt. De midwinterhoorn is een boodschap/signaal gerei en geen muziekinstrument. Volgens aloud gebruik blazen midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Driekoningen (6 januari), om het donker te verdrijven en het licht op te roepen. Meer informatie.

31 december 2018
Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2B
Doorwerth
11.00 tot 17.00 uur
Kleinkinderen gratis
Neem uw kleinkinderen mee naar Kasteel Doorwerth om aan de hand van een speurtocht het kasteel te verkennen. De toegang is gratis voor kleinkinderen die met hun grootouders het kasteel bezoeken. Op andere dagen in de kerstvakantie worden ook diverse leuke kinderactiviteiten aangeboden. Meer informatie.

27 februari 2019
Vredehorst
Tarthorst 1
20.00 uur
Lezing HV Oud Wageningen
Kees van Grootheest spreekt over ‘Kraats en Binnenveld, geschiedenis van een bijzonder gebied’. Zijn gelijknamige boek verscheen in november 2018. Kraats en Binnenveld vormden lang een tamelijk geïsoleerd gebied tussen Wageningen, Bennekom, Ede-Veenendaal en Rhenen, waarvan de bevolking ook een aantal bijzondere karakteristieken vertoont. Lees meer…

 
Nieuwe agenda begin maart 2019