Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde
Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen
Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar jullie eigen stadje te kijken.

19 mei t/m 20 oktober 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A

Expositie Eppo Doeve
De bekende tekenaar Eppo Doeve studeerde en woonde van 1927-1933 in Wageningen. Vooral deze periode wordt belicht in deze expositie. Meer informatie in ons juninummer (pag. 12 e.v.) of op www.casteelsepoort.nl.

13, 14 en 15 september 2019
Diverse locaties

Open Monumentenweekend
Openingsavond (vrijdag), HVOW-kraam op de Molenmarkt (zaterdag) en opengestelde panden (zondag). Meer info: monumentenroute-2019/

14 september 2019
Wijk rond de Molen aan de Harnjesweg

De 41ste Molenmarkt
Op zaterdag 14 september 2019 zullen de traditionele en succesvolle ingrediënten van de Molenmarkt weer volop aanwezig zijn: de biologische markt rondom molen De Vlijt, de braderie, verenigingen en de ideële groepen, de traditionele kindervrijmarkt en de duurzaamheidsmarkt! Uiteraard zal ook veel Wagenings talent weer op de diverse podia van de Molenmarkt te zien en te horen zijn.
Lees meer…
.

17 september 2019
Sahara 1944 – Het vergeten bombardement
Ericaplein
10.30-12.00 uur: Herdenkingsbijeenkomst en onthulling monument Sahara 1944
Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18
20:00- 22:00  uur:
Lezing ‘Een bombardement dat nadreunt’  
Op 17 september 1944 werd de Wageningse woonwijk de Sahara per vergissing gebombardeerd door geallieerde vliegtuigen. Hierbij vielen 40 burgerslachtoffers. 75 jaar later zal op dinsdag 17 september a.s. dit oorlogsdrama uitgebreid worden herdacht.
In de ochtend zal een herdenking plaatsvinden op het Ericaplein waarbij een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers zal worden onthuld.
’s Avonds zal de lezingenavond van de HVOW in het teken staan van deze gebeurtenis met o.a. de lezing ‘Een bombardement dat nadreunt’ door Theo Guiking. Na de pauze zal er ruimte zijn voor een aantal persoonlijke verhalen van nabestaanden van het bombardement, o.l.v. Bob Molier, journalist en voorzitter werkgroep 4 mei.
Uitgebreide info vindt u op de pagina ‘lezingen’
.

17 november 2019 t/m 12 april 2020
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A

Expositie ‘150 jaar voortgezet onderwijs in Wageningen’
In 2020 wordt gevierd dat 150 jaar geleden het voortgezet onderwijs startte in Wageningen én dat Pantarijn 25 jaar bestaat. Hieraan wordt,
behalve met diverse feestelijke activiteiten binnen Pantarijn, ook aandacht besteed met een expositie in het museum.
Meer info volgt t.z.t.

 
Nieuwe agenda: medio november 2019