Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde
Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen
Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar jullie eigen stadje te kijken.

6 t/m 14 april 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A

Culturele Ronde
De overzichtstentoonstelling van de Culturele Ronde toont een kunstwerk van iedere deelnemende kunstenaar. Voor informatie over de Open Ateliers zie www.cultureleronde.nl of de brochure die op diverse lokaties te verkrijgen is.

23 april 2019
Vredehorst
Tarthorst 1
20.30 uur

Lezing ‘De zestien molens in Wageningen’
In Wageningen zijn minstens 16 molens geweest. Hans Dobbe zal deze interessante bouwwerken en werktuigen belichten. Lees meer…, of zie tijdschrift Oud Wageningen van maart 2019, pagina 27.

25 april 2019
Lunchroom ‘De Beken’
Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum
19:30 uur (gratis)

Begrafenisrituelen en ‘witte wieven’. Maar ook het laatste nieuws over onderzoek naar grafheuvels op de Veluwe! Spreker: Elly van der Velde (Educatief medewerker van Museum Nairac in Barneveld) U kunt zich aanmelden per e-mail aan wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl. U krijgt bericht.

13 mei 2019
Streekmuseum Baron
van Brakell
Provincialeweg 21
Ommeren

Lezing ‘Expeditie over de Maas, archeologie met de stroom mee’
Archeoloog Nils Kerkhoven vertelt over de rijke archeologische opbrengsten van het zandwin- en natuurontwikkelingsproject Over de Maas. Een bijzonder verhaal over de ontdekking van de ‘grootste archeologische vindplaats van Nederland’. Lees meer…

19 mei t/m
20 oktober 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A

Expositie Eppo Doeve
De bekende tekenaar Eppo Doeve studeerde en woonde van 1927-1933 in Wageningen. Vooral deze periode wordt belicht in deze expositie. Meer informatie in ons komende nummer van eind mei. Of op www.casteelsepoort.nl.

14 september 2019
wijk rond de Molen aan de Harnjesweg

De 41ste Molenmarkt!
Op zaterdag 14 september 2019 zullen de traditionele en succesvolle ingrediënten van de Molenmarkt weer volop aanwezig zijn: de biologische markt rondom molen De Vlijt, de braderie, verenigingen en de ideële groepen, de traditionele kindervrijmarkt en de duurzaamheidsmarkt! Uiteraard zal ook veel Wagenings talent weer op de diverse podia van de Molenmarkt te zien en te horen zijn. Lees meer….

 
Nieuwe agenda eind mei 2019