Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde
Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen
Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar jullie eigen stadje te kijken.

t/m 24 maart 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A
Jits Bakker
Tentoonstelling over leven en werk van kunstenaar Jits Bakker. Bakker, geboren Renkummer, was binnen en buiten onze regio een zeer bekend beeldhouwer. In later jaren vestigde hij zich o.a. in Wageningen, waar hij in 2014 stierf. Zijn beelden van brons en marmer zijn in alle delen van Nederland, en ver daarbuiten, te vinden. Meer informatie.

27 februari 2019
Vredehorst
Tarthorst 1
20.00 uur
Lezing HV Oud Wageningen
Kees van Grootheest spreekt over ‘Kraats en Binnenveld, geschiedenis van een bijzonder gebied’. Zijn gelijknamige boek verscheen in november 2018. Kraats en Binnenveld vormden lang een tamelijk geïsoleerd gebied tussen Wageningen, Bennekom, Ede-Veenendaal en Rhenen, waarvan de bevolking ook een aantal bijzondere karakteristieken vertoont. Lees meer…

26 maart 2019
Gedachteniskerk,
Herenstraat 82
Rhenen
20.30 uur

Lezing ‘Kunstenaars in de Pastorie van de Hervormde Kerk in Elst (U)’
Toon Blokland houdt een presentatie over bovengenoemd onderwerp. Er was geen geld voor een dominee, dus nam een klein kunstenaarscollectief, waaronder Willem van Lierop, hun intrek in de pastorie. Lees meer…

6 t/m 14 april 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A

Culturele Ronde
De overzichtstentoonstelling van de Culturele Ronde toont een kunstwerk van iedere deelnemende kunstenaar. Voor informatie over de Open Ateliers zie www.cultureleronde.nl of de brochure die op diverse lokaties te verkrijgen is.

23 april 2019
Vredehorst
Tarthorst 1
20.30

Lezing ‘De zestien molens in Wageningen’
In Wageningen zijn minstens 16 molens geweest. Hans Dobbe zal deze interessante bouwwerken en werktuigen belichten. Lees meer…, of zie tijdschrift Oud Wageningen van maart 2019, pagina 27.

13 mei 2019
Streekmuseum Baron
van Brakell
Provincialeweg 21
Ommeren

Lezing ‘Expeditie over de Maas, archeologie met de stroom mee’
Archeoloog Nils Kerkhoven vertelt over de rijke archeologische opbrengsten van het zandwin- en natuurontwikkelingsproject Over de Maas. Een bijzonder verhaal over de ontdekking van de ‘grootste archeologische vindplaats van Nederland’. Lees meer…

19 mei t/m
20 oktober 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A

Expositie Eppo Doeve
De bekende tekenaar Eppo Doeve studeerde en woonde van 1927-1933 in Wageningen. Vooral deze periode wordt belicht in deze expositie. Meer informatie in ons komende nummer van eind mei. Of op www.casteelsepoort.nl.

 
Nieuwe agenda eind mei 2019