Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen

Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar ons eigen stadje te kijken.

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde

Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen. Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Verlengd tot 1 juli 2022
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2B, Doorwerth

Expositie ‘Koekkoek op bezoek’

Barend Koekkoek (1803-1862), ‘prins der landschapsschilders’, is een schilder uit de Romantiek die veel geschilderd heeft in onze omgeving.
De uiterwaarden, stuwwallen en kastelen, hij was er gek op. Hij verhuisde in 1834 naar Kleef, waar veel van zijn werk nu te zien is in het B.C. Koekkoek-Haus, zijn voormalige woonhuis. Nu dit wordt gerenoveerd, worden de hoogtepunten uit de collectie getoond in Museum Veluwezoom, gevestigd in kasteel Doorwerth. Er is tevens werk te zien van tijdgenoten van Koekkoek.
Check bezoekersinfo op doorwerth.glk.nl

t/m 15 mei 2022
De Casteelse Poort, Bowlespark 1-A

August Falise – nieuwe aanwinsten

De museumcollectie met werken van de Wageningse beeldhouwer August Falise breidt gestaag uit. Want August Falise – geboren en getogen in Wageningen – is een kunstenaar met internationale faam. Recent ontving het museum een uniek terracotta beeld, dat na complete restauratie is toegevoegd aan de collectie. Het museum heeft daarnaast een groot beeld van de hand van Falise kunnen aankopen. En heel recent een Heilig Hart Beeld van gips, bedoeld voor particuliere devotie.
De uitbreidingen zijn, met ander werk uit de collectie, te zien in een kleine expositie. Ook werk uit het bezit van de WUR en van Falise-verzamelaar Dick Pepplinkhuizen wordt tentoongesteld.
Meer info op de site van Casteelse Poort.

t/m eind mei
Rumah Kita, Plein 15 Augustus 1, 6708 AL Wageningen

“Aan het werk!” in Wageningen

Reprise van de expositie in het kader van de Maand van de geschiedenis 2021, toont de vele vormen van arbeidsconflicten en stakingen die in Wageningen hebben plaatsgevonden. Gratis te bezichtigen, voor alle belangstellenden.

Woensdag 20 april t/m zondag 17 juli
De Casteelse Poort, Bowlespark 1-A
Kunstexpositie ‘Dropping van een kwetsbare vrede’

Woensdag 4 mei t/m zondag 2 oktober
De Casteelse Poort, Bowlespark 1-A
Stad der Bevrijding Herdenkt en Viert