Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde
Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen
Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar jullie eigen stadje te kijken.

19 mei t/m 20 oktober 2019
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A

Expositie Eppo Doeve
De bekende tekenaar Eppo Doeve studeerde en woonde van 1927-1933 in Wageningen. Vooral deze periode wordt belicht in deze expositie. Meer informatie in ons juninummer (pag. 12 e.v.) of op www.casteelsepoort.nl.

24 juni 2019
Streekmuseum Baron van Brakell
Provincialeweg 21, Ommeren

Lezing ‘Kastelen in de Neder-Betuwe’
Spreekster Joke Honders belicht een aantal kastelen, voorafgaand aan de kastelenexpositie in het streekmuseum in juli. Aan bod komen o.a. Den Eng (Ommeren), Geldersweert en Blijwerve (beide Ingen), Den Oldenhof, Kernestein en de Tollenburg (alle Lienden). Over kasteel Ter Leede (Kesteren) zijn nieuwe feiten boven water gekomen. Aanvang 20.00 uur.

6 juli 2019
Markt Wageningen

Op deze zaterdagmarkt is Oud Wageningen aanwezig met een info- en promotiekraam. In samenwerking met Gilde Wageningen worden korte rondleidingen (ca. 15 minuten) aangeboden, doorlopend tussen 10 en 16 uur, rond de markt en directe omgeving. Inschrijven is niet nodig; loop mee en laat u verrassen! Voor leden en niet-leden.

7 juli en 4 augustus 2019
Groot Hinkeloord en De Dreijen

Wandeling Tuin, Architectuur & Kunst
Tocht van anderhalf uur langs gebouwen, kunstwerken, bomen en tuinen in Groot Hinkeloord en De Dreijen. Organisatie: Gilde Wageningen.
Start: 14.00 uur, hoek Arboretumlaan-Generaal Foulkesweg.

17 en 25 augustus 2019
Renkum

Tentoonstelling ‘Dorpspomp’
Elk jaar organiseert Historisch Genootschap Redichem een expositie over een historisch thema, dit jaar de aanleg van (water)leidingen in het dorp Renkum. Deze is twee maal te zien:
17 aug. kantine van de IJsbaan (hoek Onder de Bomen/Beukenlaan/Kortenburg)
25 aug. Everwijnsgoed, Bennekomseweg 160.

21 augustus 2019
Bennekom

Vlegeldag
Vlegeldag is een oogstfeest (8 – 22 uur) dat alles te maken heeft met het verbouwen, oogsten en verwerken van graan. Diverse activiteiten, waaronder de openingsoptocht met tractoren en demonstraties van oude ambachten, handdorsen en machinedorsen.

14 september 2019
Wijk rond de Molen aan de Harnjesweg

De 41ste Molenmarkt!
Op zaterdag 14 september 2019 zullen de traditionele en succesvolle ingrediënten van de Molenmarkt weer volop aanwezig zijn: de biologische markt rondom molen De Vlijt, de braderie, verenigingen en de ideële groepen, de traditionele kindervrijmarkt en de duurzaamheidsmarkt! Uiteraard zal ook veel Wagenings talent weer op de diverse podia van de Molenmarkt te zien en te horen zijn.
Lees meer…
.

17 september 2019
Bevrijdingskerk
Ritzema Bosweg

Lezing ‘Een bombardement dat nadreunt’
Op 17 september 1944 werd de woonwijk ‘de Sahara’ getroffen door een geallieerd bombardement. Theo Guiking verzorgt een lezing over deze gebeurtenis. Zie pagina 27 van ons juninummer. Aanvang 20.00 uur.

 
Nieuwe agenda: eind augustus 2019