Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde
Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen
Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar jullie eigen stadje te kijken.

20 april – 25 oktober 2018
te bekijken op werkdagen (’s morgens)
Bibliotheek WUR, Forum (Campus gebouw 102)
Droevendaalsesesteeg Wageningen

Expositie ‘Drawn by Wageningen’
100 jaar universiteit brengt het academisch erfgoed voor het voetlicht. Rode draad in de tentoonstelling ‘Drawn by Wageningen’ is materiaal dat getekend en ontworpen is in het kader van onderwijs en onderzoek. Meer informatie hierover in het april nummer (2018/46-1) en op pagina 27 van het september nummer (2018/46-3) van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen’.

27 mei – 28 oktober 2018
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A Wageningen

Tijdelijke tentoonstelling ‘Gemaakt voor stad en wereld’
Deze expositie belicht bijzondere gebeurtenissen en (voormalig) medewerkers van de WUR, die Wageningen en de wereld hebben verrijkt. Het gaat daarbij niet louter om wetenschappelijke, maar ook om culturele ontwikkelingen. Een bonte verzameling van opmerkelijk onderzoek, hobby’s, mijlpalen en ontdekkingen. Meer informatie hierover in het juni nummer (2018/46-3) van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen’.

17 juni t/m t/m 23 september 2018
Belmonte Arboretum

Expositie Beelden op de Berg Zomersneeuw
Meer informatie hierover in het juni nummer (2018/46-2) van ‘Oud Wageningen’, of kijk op Beelden op de Berg.

7, 8 en 9 september 2018
Diverse locaties in Wageningen

Open Monumentenweekend
Openingsavond (vrijdag), kraam op de Molenmarkt (zaterdag) en opengestelde WUR-gebouwen (zondag). Het gedetailleerde programma is los bijgevoegd bij het september nummer (2018/46-3) van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen’ of kijk op Open Monumenten Dag Wageningen.

9 oktober 2018, 20.00 uur
Bblthk, Stationsstraat 2

De Casteelse Poort organiseert lezing in Maand van de Geschiedenis: Wageningse barricaden – Vijftig jaar jongerenprotest in Wageningen
Spreker Jobbe Wijnen is contemporain archeoloog en onderzoekt sinds 2015 de archeologie van protestgroepen en de kraakbeweging in Wageningen. Meer informatie hierover in het december nummer (2017/45-4) van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen’.

9 oktober 2018
Forumgebouw, Campus
Droevendaalsesteeg 2

Excursie Oud Wageningen
Excursie naar Speciale Collecties en de expositie Drawn by Wageningen. Meer informatie hierover in het juni nummer (2018/46-2) van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen’.
Er is nog plaats!
Alleen voor leden HVOW en aanmelden kan via: communicatie@oudwageningen.nl

27 en 28 november 2018
Multidisciplinaire lezing Oud Wageningen door Cees Mobach over Johan van Uven
Meer informatie volgt.