Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen

Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar ons eigen stadje te kijken.

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde

Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Verlengd tot 2 januari 2022
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2B, Doorwerth

Expositie ‘Koekkoek op bezoek’

Barend Koekkoek (1803-1862), ‘prins der landschapsschilders’, is een schilder uit de Romantiek die veel geschilderd heeft in onze omgeving.
De uiterwaarden, stuwwallen en kastelen, hij was er gek op. Hij verhuisde in 1834 naar Kleef, waar veel van zijn werk nu te zien is in het B.C. Koekkoek-Haus, zijn voormalige woonhuis. Nu dit wordt gerenoveerd, worden de hoogtepunten uit de collectie getoond in Museum Veluwezoom, gevestigd in kasteel Doorwerth. Er is tevens werk te zien van tijdgenoten van Koekkoek.
Check bezoekersinfo op doorwerth.glk.nl

t/m 6 maart 2022 
De Casteelse Poort, Bowlespark 1-A
Expositie ‘Harmen Meurs, een eigenzinnig kunstenaar uit Wageningen’

Deze expositie past in de reeks overzichtstentoonstellingen over kunstenaars die in Wageningen zijn geboren en opgegroeid, en/of er (een deel van) hun werkzame leven  hebben doorgebracht. De tentoonstelling geeft een overzicht van Meurs’ volledige werkperiode, maar de nadruk zal liggen op zijn Wageningse periode. Zijn uitgebreide oeuvre zal in vier ruimtes worden tentoongesteld. Meer info leest u hier.
Check bezoekersinfo op casteelsepoort.nl
Lees ook het interview van De Gelderlander met de samenstellers. 

15 februari 2022
Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18, Wageningen

De geschiedenis van Landgoed De Driest

Lezing van Oud Wageningen. De heer Hans Wouters zal deze avond ingaan op de geschiedenis van Wageningen-Hoog en landgoed De Driest.
Meer info is te vinden op de pagina Lezingen.

t/m 13 maart 2022 
De Casteelse Poort, Bowlespark 1-A

Tibo van de Zand – Kleurrijk Europa: beeldende kunst van Wageningen tot Malaga

Centraal staat het kleurrijke werk van Tibo van de Zand, zoon van de bekende kunstenaar Jits Bakker. Vader en zoon hielden samen ateliers in Andalusië en de Belgische Ardennen. Van de Zand schildert in fauvistische stijl en de glooiende, kleurrijke landschappen van Zuid-Spanje vormen een belangrijke inspiratiebron.
Meer info op de site van Casteelse Poort.