Wie Woonden Waar in Wageningen

Over huizen, eigenaren en bewoners in de binnenstad

Het standaardwerk uit 2002 van Dr. Ir. Anton C. Zeven

 
Anton Zeven, ere lid van Historische Vereniging Oud Wageningen, verzamelde gedurende een periode van zo’n dertig jaar zo veel mogelijk gegevens over de huizen in de Wageningse binnenstad en de eigenaren en bewoners ervan. In de volksmond ook wel aangeduid als “De Dikke Zeven”.

In 2015 is de nieuwe versie van dit standaardwerk uit 2002 en bestaande uit 5 delen en 1902 bladzijden online beschikbaar gesteld door het Gemeentearchief Wageningen.

DDZAldus het Gemeentearchief:

De Dikke Zeven is niet geschreven als leesboek. Het is een rijke verzameling van gegevens die per kadastraal perceel (met de nummering van 1832) zoveel mogelijk wetenswaardigheden vermeldt over het stuk grond, de bebouwing en de eigenaren en bewoners. Het is dan ook vooral een onderzoeksbron die de geïnteresseerde verder op weg kan helpen.

Per deel is een segment van de kadastrale kaart van de binnenstad van 1832 (sectie I) op deze pagina beschikbaar. Met die kaart naast de verschillende delen kunt u een goed overzicht houden van waar de verschillende percelen zich bevinden of bevonden. Het noorden ligt op deze kaarten rechtsboven.

Om naar de “De Dikke Zeven” te gaan klik hier


Anton ZevenVan de hand van Anton Zeven is meer over de geschiedenis van Wageningen, wat allemaal? klik hier.

Terug naar Wageningen