Nieuwe schenkingen fotocollectie

Het Documentatiecentrum Oud Wageningen heeft de afgelopen weken uit een tweetal privécollecties een kleine 100 bijzondere foto’s kunnen toevoegen aan de collectie. Ton Kapinga en Ab de Leeuw, dank hiervoor.
 
Van Ton Kapinga een 40-tal foto’s uit fotoboeken die hij enkele jaren geleden van zijn vader heeft geërfd. Foto’s van Wageningen in de periode 1940 – 1960 en gemaakt door zijn oom Dolf Kapinga, die zijn gehele leven aan de Bennekomseweg heeft gewoond. Ton wilde graag deze foto’s delen met anderen.

Foto HVOW colectie KapingaUitgebrande woning aan de Niemeijerstraat 2 met aan de overzijde de werkplaats van Ledoux. Gemaakt vanuit de Krommehoek in de richting van de Boterstraat. Het zal juni 1941 zijn geweest want het puin is van de straat gehaald.

Achterzijde van het poorthuis van de begraafplaats aan de Oude Diedenweg uit februari 1965.
 
Uit het fotoarchief van Ab de Leeuw zijn 65 bijzonder foto’s geselecteerd daterende uit de periode 1927 tot 1950. De foto’s zijn gemaakt in opdracht van aannemersbedrijf A. de Leeuw en Zn., een bekend Wagenings familiebedrijf dat vele jaren in Wageningen werkzaam is geweest. Het zijn weer heel andere beelden, namelijk de aanleg van de Wageningse rioleringen. Al die rioolbuizen zijn niet zo spannend maar wel de omgeving. Vandaar een welkome aanvulling op onze collectie.

Riolering wordt aangelegd in de huidige Costerweg. Met links de drukkerij Veenman en daarachter een Mennonietenwoning.

Genomen naast de brug tussen het Bowlespark en het Spijk.


Meer weten over schenken of overdragen van uw archief of collectie, klik hier.