Lezing “Dat was toen zo!” – de geschiedenis van de wijk Patrimonium

patrimoniumOp woensdag 19 april geeft Judica Lookman een lezing over de geschiedenis van de wijk Patrimonium. Patrimonium is in de afgelopen drie jaar volledig vernieuwd. De geschiedenis van deze wijk tot aan deze vernieuwing is vastgelegd in het boek “Patrimonium, over de wijk en haar bewoners” dat in september 2016 is verschenen. In dit boek vertellen (oud) bewoners van de wijk over hun herinneringen aan het leven daar tussen 1920 en 2015.

In de lezing ‘Dat was toen zo!’ zal de auteur van dit boek, Judica Lookman, terugkijken naar de woonidealen aan het begin van de twintigste eeuw, op grond waarvan de wijk Patrimonium is ontworpen. Ze zal ingaan op hoe die idealen veranderden in de loop van de afgelopen 100 jaar en hoe we daar nu naar kijken. Naar voren zal komen hoe verrassend veel er in de afgelopen decennia is veranderd in onze manier van wonen.

De verhalen en getoonde beelden zullen bij veel mensen herinneringen oproepen, niet alleen aan het leven in de wijk Patrimonium maar ook daarbuiten. Tijdens de interactieve lezing is er voor de bezoekers dan ook zeker ruimte om het vertelde aan te vullen met eigen verhalen en persoonlijke herinneringen.

De lezing georganiseerd door de historische vereniging Oud Wageningen vindt plaats op woensdag 19 april in De Vredehorst, aanvang 20.30 uur. Toegang: 2 euro, gratis van leden.

Zie ook www.oudwageningen.nl