Lezing “Wageningen versierd”

Microbiologie ingang C
C. van den Anker

Lezing “Wageningen versierd”

 Op woensdag 13 april a.s. zal de heer Wil van de Veur een lezing houden over opvallende ornamenten en versieringen aan gebouwen in Wageningen. 

Aan de hand van foto’s zal hij ingaan op karakteristieke versieringen bij ingangen en ramen en op gevels, daken en schoorstenen. Versieringen die betekenisvol kunnen zijn als symbool, functioneel ter herkenning van het gebouw, structureel als onderdeel van de constructie of/en puur alleen ter verfraaiing. Bennekommer Van der Veur zal daarbij namen geven aan de versieringen, vertellen over de bouwstijl, gebouwtypen of mode waartoe ze behoren en ze vertalen naar versieringen aan gebouwen elders in Nederland. Zo wordt kijken zien en zien herkennen.

 De lezing georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Wageningen vindt plaats in de Vredehorst, Tarthorst 1, Wageningen, aanvang 20.30 uur. Toegang: 2 euro, gratis voor leden

 Wil van de Veur is auteur van het door hemzelf in 2014 uitgegeven boek ‘Versierd, Gids langs ornamenten en versieringen aan Nederlandse gebouwen‘. Het boek dat 295 pagina’s telt en 465 kleurenfoto’s, is na afloop van de lezing te koop.