Lezing op locatie

Excursie Speciale Collecties Wageningen-UR

Onze derde ledenactiviteit in het kader van het honderdjarig bestaan van Wageningen University & Research stond in het teken van het academisch erfgoed van de universiteit.

Op dinsdagavond 9 oktober jl. vond een rondleiding door het depot met de Speciale Collecties en een bezoek aan de tentoonstelling ‘Drawn by Wageningen’ in het Forumgebouw van de WUR plaats.


Voor deze excursie hadden zich rond de 40 leden van Oud Wageningen opgegeven, een mooi aantal. Na ontvangst door drie medewerkers van de bibliotheek met koffie/thee en koek werden de aanwezige deelnemers opgedeeld in twee groepen die afzonderlijk een bezoek brachten aan het depot van de Speciale Collecties en aan de tentoonstelling ‘Drawn by Wageningen’.
Er was veel te zien en te herkennen. Vooral de indrukwekkende speciale collectie sprak tot de verbeelding. Meer dan twee kilometer aan collectiemateriaal, variërend van prachtige tuinontwerpen vanaf 1600 tot peren en appels in olieverf. Een keur aan atlassen. Een levensgroot paard en tientallen gebitten van papier-maché. Echt te veel om op te noemen. Fijn dat dit alles wordt bewaard.

Meer over deze bijzondere expositie? zie Drawn by Wageningen