Idealen Gebouwen Mensen

dCP   004De wintertentoonstelling 2015- 2016 zal voor veel bezoekers uit stad en streek een feest der herkenning zijn. Wie nog eens wil terugdenken aan de schooltijd van toen en de sfeer van vroeger wil proeven, zal in de nieuwe expositie veel van zijn of haar gading vinden.

Centrale thema’s in de nieuwe tentoonstelling zijn de geschiedenis van het Wagenings basisonderwijs en het ontstaan en verdwijnen van schoolgebouwen. Daarbij spelen groei en krimp van wijken een rol, maar ook veranderende wetgeving en nieuwe ideeën over onderwijs.

De expositie biedt natuurlijk ook ruim aandacht aan het Wageningse schoolleven van toen en nu. We laten zien hoe het toen was en nu is. Duik terug in de tijd met luizenzakken, breiwerkjes, inktpot en kroontjespen, leesplank, gymtas, schoolmelk en de beroemde wandplaten…. En ga vooral op zoek naar de klassenfoto van die éne klas; het museum heeft onverwacht veel foto’s van Wageningse schoolklassen kunnen traceren en bijeenbrengen, dankzij de medewerking van enthousiaste (oud-)Wageningers.