Gelderland – Het Verloren Hertogdom

Gelderland heeft een bloedstollend spannende geschiedenis, alleen was er nergens een plek waar al die verhalen samenkomen. Tot voor kort…! Want op 21 januari openden de Ridders van Gelre (Bas Steman en René Arendsen) de tentoonstelling Gelderland – Het Verloren Hertogdom.

De mooiste kunstwerken uit de Gelderse geschiedenis komen samen in één wervelende tentoonstelling. De Ridders van Gelre, bekend van Omroep Gelderland, nemen je mee op een spetterende en meeslepende reis door 4.000 jaar geschiedenis. Wie de tentoonstelling bezoekt, kijkt nooit meer hetzelfde naar Gelderland en Nederland. Nog te zien tot 7 mei in Stadsmuseum Harderwijk. De belangstelling blijkt groot!

 

Feestelijke afsluiting

In het kielzog van deze tentoonstelling vindt op vrijdagmiddag 3 mei in De Wheme, Kerkplein 1 te Harderwijk, een feestelijke middag plaats waarbij wordt stilgestaan bij de oprichting van het “Gelders Parlement”, op 3 mei  1418. Dolly Verhoeven en Maarten Prak zullen het woord voeren.

Na de pauze geeft het Stadsmuseum inzicht in de data die publieksonderzoek tijdens de tentoonstelling heeft opgeleverd. Hoe verhouden de resultaten zich tot de door de Ridders langgekoesterde wens van een Gelders Museum? Is het wenselijk om een Gelders Museum realiseren? In welke vorm dan ook. Daar kunnen we ‘gezamenlijk en eendrachtelijk’ verder over praten, precies zoals onze voorgangers dat deden op 3 mei 1418.

Uitnodiging en programma finissage 3 mei

Aanmelden kan uiterlijk 26 april. Deelname is gratis.