“Een mooi relatiegeschenk!”

Frits Huijbers staat op het punt de eerste exemplaren van “De Westberg” te overhandigen aan burgemeester Floor Vermeulen en aan gastspreker Hans Renes. (Foto: Arie de Koning).

“Een mooi relatiegeschenk!” was de reactie van burgemeester Floor Vermeulen toen hij het eerste exemplaar in ontvangst nam van het boek “De Westberg – een monumentaal Wagenings erfgoed”.
Op een drukbezochte bijeenkomst van de Historische Vereniging Oud Wageningen op 26 april ontving de burgemeester het boek uit handen van Frits Huijbers.

De burgemeester liet weten dat hij veel waarde hecht aan vergaring en verspreiding van kennis over geschiedenis en erfgoed van Wageningen. De publicatie over de Westberg werpt nieuw licht op het Verhaal van Wageningen en is daarmee dus een must-have. De 4 auteurs van het boek hebben grondig onderzoek gedaan naar de historische verhalen rond deze markante plek op de Wageningse berg. Tevens analyseerden ze nauwgezet bestaande en nieuwe archeologische vondsten. Aldus kwamen ze tot nieuwe inzichten over het verleden van Wageningen.

Referaat Hans Renes

Op de lezingenavond hield vervolgens Hans Renes, historisch geograaf, een referaat naar aanleiding van de publicatie. Hij was zeer te spreken over de nieuwe inzichten die in het boek zijn beschreven en getoond. Daarbij merkte hij overigens op, dat kennis van onze geschiedenis nooit “af” is, en dat inzicht in de historie relevant is bij het maken van plannen voor de toekomstige inrichting van onze leefomgeving. Een goed advies voor de nieuwe gemeenteraad?!

Hans Renes (Foto: Arie de Koning).

Dank aan het Westberg-team

De presentatie van het boek startte met het bedanken van de leden van het Westberg-team. Zij werden in het zonnetje gezet door bestuurslid Enrico van den Bogaard, die het ontwikkelproces van het boek heeft begeleid. Middels korte interviews met de teamleden, werden de aanwezigen deelgenoot van de genomen stappen in het proces naar het eindresultaat: een bijzonder fraai boek.

De auteurs; Hans Dobbe, Freerk Wiersum, Eric van Dorland en Cis van Vuure (Foto’s: Arie de Koning).

 

Eindredacteur Carleen van den Anker, illustrator Henk van Ruitenbeek, vormgevers Cecile van Wezel (niet aanwezig) en Hans Dijkstra, en adviseur Frits Mutsaers (Foto’s: Arie de Koning).

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van: