De Bovenweg in Bennekom (Boek)

 

Op 8 november 2011 vond in ‘t Kerkheem in Bennekom voor een overvolle zaal de uitreiking plaats van het eerste exemplaar van het boek “De Bovenweg in Bennekom”.

Het werk uitgebracht door de historische vereniging Oud-Bennekom werd door Henk Gijsbertsen, een van de auteurs, na een korte inleiding ter hand gesteld aan Piet Woldendorp, voorzitter van de historische vereniging Oud-Wageningen.
Volgens Henk Gijsbertsen is het nu de beurt aan Oud-Wageningen om het vervolg van deze studie het licht te doen zien. De Bovenweg in Bennekom heeft immers haar vervolg in de Grintweg in Wageningen.
In zijn dankwoord toonde Piet Woldendorp zich vereerd. Vereerd om aanwezig te zijn bij zo’n eerbiedwaardige instantie.
Zeker als je dat afmeet aan de leeftijd. De historische vereniging Oud-Bennekom is opgericht in 1946, de historische vereniging Oud-Wageningen in 1973.

Het boek “Een Veluws Dorp” over Max van Hoffen, medeoprichter van en buitengewoon belangrijk voor de historische vereniging Oud-Bennekom, vormde voor Piet Woldendorp een eerste aanleiding om de geschiedenis van Wageningen en omgeving te bestuderen.
Zo schetste hij in zijn dankwoord het belang van de relatie tussen de historische verenigingen Oud-Bennekom en Oud-Wageningen.

Het boek “De Bovenweg in Bennekom” zal een mooie plek krijgen in de boekencollectie van het documentatiecentrum van de historische vereniging Oud-Wageningen.

Vervolgens hield Theo Michels een zeer gewaardeerd verhaal over de “Mariënhof en haar bewoners”.
Het buitenverblijf de “Mariënhof” bevond zich langs de grens van Bennekom en Wageningen en veel van de gebeurtenissen hielden verband  met Wageningen.

De historische vereniging Oud-Bennekom kan terugzien op een zeer geslaagde bijeenkomst.

Informatie over het boek ‘De Bovenweg in Bennekom’ kunt u vinden op de website van de historische vereniging  Oud-Bennekom