De Bovenweg in Bennekom (Lezing)

 

Najaarslezing en boekpresentatie historische vereniging Oud-Bennekom.
8 november 2011.

Geschiedenis in Beeld
De Bovenweg in Bennekom
Theo Michels
’t Kerkheem, Kerklaan 34, Bennekom
Aanvang 20.00 uur.

Op dinsdag 8 november presenteert de 65 jarige historische vereniging Oud-Bennekom tijdens de najaarslezing het eerste deel van haar nieuwe publicatiereeks ‘Geschiedenis in beeld’.

De najaarslezing 2011 van de historische vereniging Oud-Bennekom wordt verzorgd door Theo Michels. Hij onderzocht de geschiedenis van het landgoed Mariënhof aan de Bovenweg en deelt in de lezing van 8 november zijn bevindingen. Hij bewoont nu een deel van wat ooit het landgoed was en beschrijft onder andere de bonte stoet van bewoners die hem de afgelopen 150 jaar als bewoners voorgingen. Zijn lezing brengt het verhaal van De Mariënhof met tal van afbeeldingen en anekdotes tot leven.

Voorafgaand aan de lezing presenteert de vereniging Oud-Bennekom het eerste deel van haar nieuwe publicatiereeks ‘Geschiedenis in beeld’. Deel 1 is getiteld ‘De Bovenweg in Bennekom’. Hierin hebben de samenstellers Henk van Amerongen, Henk Gijsbertsen en Ad Nooij historische verhalen en vooral foto’s van het Bennekomse deel van de Bovenweg verzameld. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Piet Woldendorp, voorzitter van de historische vereniging Oud-Wageningen. De Bovenweg houdt immers niet op bij de gemeentegrens.

De bedoeling is om de komende jaren de reeks ‘Geschiedenis in Beeld’ uit te bouwen tot een serie publicaties waarin Bennekom deel voor deel vanuit historisch perspectief in beeld wordt gebracht. Belangstellenden kunnen op 8 november met korting kennis maken met de nieuwe reeks van de jubilerende vereniging. Eenmalig is ‘De Bovenweg in Bennekom’ met € 3,- korting te koop. Daarna is de publicatie te koop bij Novita en Het Kijk en Luistermuseum voor € 15,-