Burgemeester op bezoek bij Oud Wageningen

Uitreiking eerste kalender 2023 van de Historische Vereniging aan burgemeester Floor Vermeulen door Frits Huijbers

Begin deze maand heeft burgemeester Floor Vermeulen een bezoek gebracht aan Historische Vereniging Oud Wageningen (HVOW). Net zoals HVOW, draagt de burgemeester historisch erfgoed een warm hart toe.
Aan de orde kwamen o.a. de komende lustrumactiviteiten van HVOW. Het vijftigjarig bestaan wordt in 2023 uitgebreid gevierd, samen met de 750 leden en de Wageningse bevolking.
Ook de ontsluiting van gezamenlijke archieven en lokale en regionale netwerken was een belangrijk aandachtspunt.

Plaatjesboek

De burgemeester werd bijgepraat over historische activiteiten van HVOW en het belang daarvan in Wageningen. Hij ontving het plaatjesboek dat in 2020 in samenwerking met supermarkt Jumbo Verberne tot stand kwam. Het boek met het hele pakket plaatjes moet hij nog wel zelf inplakken (of wachten tot het een collectors-item wordt ;-).

Kalender 2023

Tot slot kreeg de burgemeester als eerste de kalender 2023 van de Historische Vereniging uitgereikt, een prachtige editie met platen van oude gebouwen in hun huidige hoedanigheid. De kalenders zijn er in twee formaten: een grote kalender voor aan de muur en een kleine kantoorkalender voor op het bureau. Ze zijn te verkrijgen bij boekhandels Bruna en Kniphorst, beide gevestigd aan de Hoogstraat in Wageningen. Voor liefhebbers een prachtig Sinterklaas- of Kerstcadeau!