Burgemeester ontvangt nieuwe uitgave Historische Vereniging

Burgemeester ontvangt nieuwe uitgave Historische Vereniging

De Historische Vereniging Oud Wageningen heeft een nieuw boekje toegevoegd aan haar Historische Reeks, een serie door eigen leden geschreven en uitgegeven publicaties. Andere tijden in kerkelijk Wageningen, gebundelde columns van Rien Munters, is de dertiende publicatie in deze reeks, waarvan het eerste deel verscheen in 1978. Bij de jaarvergadering van de HVOW op 13 april j.l. kreeg burgemeester Van Rumund het eerste exemplaar aangeboden.

Voor het boekje zijn in overleg met de auteur 47 columns geselecteerd uit de precies 100 maandelijkse bespiegelingen die hij schreef voor ‘Om de kerk’, het kerkblad van de Protestantse Gemeente. De stukken behandelen steeds een lokaal kerkhistorisch thema of voorval. De aankondiging dat Munters na de honderdste column wilde stoppen was voor de Historische Vereniging aanleiding om zijn medewerking te vragen voor deze bundel. Her en der zijn de columns enigszins geredigeerd en er is nieuw beeldmateriaal bij de verhalen gezocht. Tijdens de presentatie sprak de auteur zijn grote tevredenheid uit met het resultaat. Het is een mooi boekje geworden, vond ook burgemeester Van Rumund.

Dit prettig geschreven boek vol wetenswaardigheden uit de Wageningse (kerk)geschiedenis is te koop bij Kniphorst, Bruna en De Beschte. Als alles volgens plan verloopt zal in de tweede helft van 2016 ook nummer 14 van de Historische Reeks verschijnen. Jean Gardeniers beschrijft hierin de geschiedenis van het Wageningse onderwijs.

ARTIKEL STAD WAGENINGEN 20 APRIL 2016