Archeologie in het Stadhuis

In de hal van het stadhuis zijn voor het eerst archeologische vondsten te zien, die in de Wageningse bodem zijn gevonden. De voorwerpen zijn uitgestald in een glazen vitrine, die u direct bij binnenkomst aantreft. Het is de bedoeling om de collectie regelmatig te wisselen en zowel actuele als eerdere vondsten te laten zien.

Initiatiefnemer van de vitrine is de Werkgroep Archeologie Wageningen (WAW), onderdeel van de Historische Vereniging Oud Wageningen. De vereniging hoopt hiermee de interesse in de Wageningse geschiedenis te versterken. De Gemeente Wageningen ondersteunt het initiatief.

Hans Dobbe overhandigt symbolisch de sleutel van de vitrine aan burgemeester Floor Vermeulen (foto: Carleen v.d. Anker)

Aandacht voor de Westberg

Als eerste thema voor de vitrine is gekozen voor de publicatie ‘De Westberg, een monumentaal Wagenings erfgoed’, met objecten die op de Westberg zijn gevonden. Dit bijzondere boek wordt op 26 april gepresenteerd door de Historische Vereniging Oud Wageningen. De historische verhalen die zich afspelen op en rond de twee rijksmonumenten op de Westberg, tussen de Holleweg en de Westbergweg, worden hierin uitgebreid besproken. Ook worden nieuwe archeologische vondsten beschreven.

Het boek is vanaf 2 mei te koop bij de boekhandels Kniphorst, De Beschte en Bruna.