“Ajuuwoh” direct uitverkocht – tweede druk komt eraan

Kopers in de rij voor “Ajuuwoh” op het dialectfestival

Het boekje “Ajuuwoh, het woordenboek van het Wagenings dialect” ging in de verkoop tijdens het goed bezochte Wagenings Dialectfestival op 23 april. Leden van Historische Vereniging Oud Wageningen ontvingen deze bijzondere uitgave enkele dagen eerder als lustrumcadeau in de bus. De belangstelling van anderen voor het boek, dat in een oplage verscheen van 1100 stuks, bleek dermate groot dat het al meteen uitverkocht raakte.
Ook het leesplankje valt in de smaak. Daarvan werden er 500 aangemaakt, waarvan er nog circa. 130 beschikbaar zijn.

Het bestuur van Oud Wageningen is er beduusd van. Men hoopte uiteraard op een goede ontvangst, maar had niet verwacht dat het zo storm zou lopen. Het laat zien dat de Wageningse omgangstaal nog steeds een warme belangstelling geniet. Ons dialect is het dus waard om goed gedocumenteerd te worden!

Om belangstellenden alsnog tegemoet te kunnen komen, wordt daarom nu zo snel mogelijk een 2e druk vervaardigd van 750 stuks, die binnen 2 a 3 weken verwacht wordt. 

Het boek (€10,-) en het leesplankje (€ 6,50) zijn (binnenkort weer) te koop bij Museum De Casteelse Poort en bij Kniphorst en Bruna.
Bestellingen kunnen al worden gedaan via documentatiecentrum@oudwageningen.nl en bij de boekhandels.