Villa Sanoer, heden en verleden

Uitnodiging Leden van Oud-Wageningen en andere belangstellenden zijn welkom bij de voordracht over Villa Sanoer, heden en verleden door dr. ir. Robert Best, eigenaar en bewoner. De HVOW organiseert deze lezing in samenwerking met de vereniging Groei en Bloei, afdeling Wageningen.

De lezing zal plaatsvinden op dinsdag 17 februari a.s., aanvang 20.00 in de Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18, Wageningen. Toegang: 2 euro, gratis voor leden van de HVOW en de vereniging Groei en Bloei. Voor meer informatie zie: http://villasanoer.nl/ 

Villa Sanoer is gebouwd in opdracht van de familie De Vries. Kapitein De Vries voer op de koopvaardij naar het toenmalige Nederlands-Indië en was koophandelaar. Met in de handel verdiend kapitaal schafte de familie ca. 9 hectare grond aan om een buitenplaats te stichten aan de oostkant van Wageningen. Johan Lombarts, een leerling van de beroemde Parijse landschapsarchitect Edouard André (1840-1911), werd aangetrokken als ontwerper. André combineerde twee stijlen in de tuinarchitectuur: de Franse stijl zoals die werd ontwikkeld door André le Nôtre (1613-1700) en de Engelse landschapsstijl. Deze combinatie van stijlen is terug te vinden in de tuin van Villa Sanoer en zal gedetailleerd worden behandeld.

sanoer