Lezingen

4 avonden in het jaar • Wageningse geschiedenis

De lezingen worden gehouden voor leden en andere belangstellenden. De toegang is gratis voor leden. Niet leden betalen € 2,00.

Tijdens elke bijeenkomst is er een boekenkraam waar onze publicaties en tweedehands boeken te koop zijn. Kijk alvast in de ‘webshop’.

Komende lezing[en]

 
In het kader van 100 jaar Wageningen Universiteit gaan we in 2018 in onze lezingen aandacht besteden aan de geschiedenis van de Wageningen Universiteit.
 
De eerste WU-gerelateerde lezing vindt plaats op:

8 maart 2018
Vredehorst
Tarthorst 1 Wageningen
20.00 uur

Wageningen, Stad der tegenstellingen revisited

Leo Klep zal het taai voortlevende thema van het beruchte proefschrift ‘De stad der tegenstellingen; een sociografie van Wageningen’ uit 1933 opnieuw bij de hoorns vatten.

De combinatie van deelgemeenschappen in Wageningen is een Groot Niet Te Vermijden Onderwerp dat niet mag ontbreken binnen honderd jaar universitair landbouwonderwijs.

Leo Klep is landbouweconoom, publicist en journalist en heeft zich al langere tijd verdiept in het onderwerp van deze lezing. Hij schreef diverse boeken over Wageningen, waaronder Hotel De Wereld en Mouterijnoord, en was redactielid van het standaardwerk Geschiedenis van Wageningen, dat verscheen bij het 750-jarig bestaan van de stad.