Agenda

Te doen in het • Wagenings Erfgoed

Doorlopend
Rondleidingen door ‘t Gilde
Het Gilde Wageningen organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wageningen wandelingen en fietstochten onder leiding van ervaren gidsen.
Voor opgave en/of inlichtingen kijk op de website van ‘t Gilde.

Doorlopend
Beelden in openbare ruimte van Wageningen
Op de website Beelden van Wageningen zijn veel routes te vinden die langs beelden in de openbare ruimte van Wageningen staan. Leuk om eens een keer met je vrienden en/of familie een tocht door Wageningen te maken en dan samen op een andere manier naar jullie eigen stadje te kijken.

20 april – 25 oktober 2018
te bekijken op werkdagen (’s morgens)
Bibliotheek WUR, Forum (Campus gebouw 102)
Droevendaalsesesteeg Wageningen

Expositie ‘Drawn by Wageningen’
100 jaar universiteit brengt het academisch erfgoed voor het voetlicht. Rode draad in de tentoonstelling ‘Drawn by Wageningen’ is materiaal dat getekend en ontworpen is in het kader van onderwijs en onderzoek. Meer hierover in ons tijdschrift ‘Oud Wageningen” van maart 2018.

27 mei – 28 oktober 2018
De Casteelse Poort
Bowlespark 1A Wageningen

Tijdelijke tentoonstelling ‘Gemaakt voor stad en wereld’
Deze expositie belicht bijzondere gebeurtenissen en (voormalig) medewerkers van de WUR, die Wageningen en de wereld hebben verrijkt. Het gaat daarbij niet louter om wetenschappelijke, maar ook om culturele ontwikkelingen. Een bonte verzameling van opmerkelijk onderzoek, hobby’s, mijlpalen en ontdekkingen. Meer informatie in het juni nummer van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen’.

7, 8 en 9 september 2018
Diverse locaties in Wageningen

Open Monumentenweekend
Openingsavond (vrijdag), kraam op de Molenmarkt (zaterdag) en opengestelde WUR-gebouwen (zondag). Het gedetailleerde programma leest u in het septembernummer van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen’, of kijk t.z.t. op Open Monumenten Dag Wageningen

9 oktober 2018
Forumgebouw, Campus
Droevendaalsesteeg 2

Excursie exclusief voor leden Oud Wageningen
Excursie naar Speciale Collecties en de expositie Drawn by Wageningen. Voor meer informatie en hoe aan te melden, zie pagina 31 van het juni nummer van ons tijdschrift ‘Oud Wageningen. Opgeven uiterlijk tot 31 juli.